Roofclix

Platte daken worden regelmatig zeer warm, 60 tot 80 graden is geen uitzondering, en die warmte loopt naar binnen. Roofclix bestaat uit kunststof tegels die worden geplaatst op deze daken met een luchtspouw tussen het dak en de Roofclix tegels. Roofclix reflecteert daarnaast uitstekend de zonnestraling. Het oorspronkelijk dak ligt dan in de schaduw en blijft daardoor een stuk koeler met alle voordelen van dien.

1. Roofclix is gemaakt van kunststof die UV ongevoelig is en elders al meer dan 60 jaar meegaat. Bovendien is deze kunststof wel 8 keer recyclebaar zonder downcycling. Zo wordt de levensduur eeuwen.
2. De oorspronkelijke dakbedekking veroudert voor het overgrote deel door UV straling. De Roofclix houdt deze tegen, en zo komt er geen UV straling meer bij de dakbedekking. De tweede factor voor veroudering is hele hoge temperaturen in de zomer en hele lage in de winter. Onder de Roofclix komen deze temperatuur uitschieters niet meer voor. zo is de veroudering effectief gestopt. En dat is heel goed nieuws, want recycling van dakbedekking is maar al te vaak de verbrandingsoven!
3. Door plaatsing van Roofclix is veel minder aircogebruik en minder verwarming nodig!

Deel dit project

Facebook
Twitter
LinkedIn