Spinning Jenny BV

Meer weten? Volg deze organisatie via


Worldwide changemaker in recycled yarns

Spinning Jenny koopt gerecycled textiel in, in de vorm van vezels, die nu vaak worden verbrand of in laagwaardige toepassingen verwerkt (denk aan isolatie van auto’s en vaatwassers). Wij weten er met ons hypermodern machinepark weer nieuwe garens van te spinnen, die ingezet kunnen worden in hoogwaardige toepassingen zoals bijvoorbeeld autostoelbekleding, tapijten of werkkleding.

Slechts 1% van het textiel in Nederland en Europa wordt gerecycled, ter vergelijking; in Nederland wordt 89% van het papier gerecycled en 45% van het plastic.
Eén na meest vervuilende industrie ter wereld Met onze spinnerij kunnen we per jaar meer dan 330 miljoen liter water besparen en 330 miljoen kilo CO2!
Door onze goede samenwerking met de machine-industrie beschikken wij over unieke machines met technologieën die nog niet op de
markt verkrijgbaar zijn, dit resulteert in een absolute voorsprong voor Spinning Jenny.

Op dit moment hebben we een totale capaciteit van 3 miljoen kilo garens op jaarbasis, onze formule is schaalbaar en uit te breiden binnen Europa en wij geloven dat afval verwerkt moet worden in de regio en niet verscheept hoort te worden voor maximale impact.

Deel dit project

Facebook
Twitter
LinkedIn